9. maj se obilježava kao Dan Mješovite srednje škole Sapna i naša škola proslavila je svoj 14. rođendan prigodnim sportskim i kulturno-umjetničkim programom, a održana je i svečana sjednica. U kulturno-umjetničkom programu povodom Dana škole, predstavile su se muzička, folkorna i dramska sekcija. U okviru sportskih aktivnosti održan je turnir u šahu, fudbalu i odbojci.

U fudbalu je održano finale školskog prvenstva, kao i utakmica MSŠ Sapna-MSŠ Teočak. U odbojci je odigrana jedna utakmica, između MSŠ Sapna i MSŠ Kalesija. U uvodu obilježavanja Dana škole obratio se i direktor Admir Selimović pri čemu je naveo neke od projekata, te uspjehe koje su postigli učenici iz Sapne na kantonalnim i državnim takmičenjima.

,,Dobili smo i vrijednu donaciju od četiri pametne table, sa kojima ćemo sigurno podići nivo obrazovanja, utoplili smo školu i postavili novu fasadu. Bili smo organizatori kantonalnog takmičenja osnovnih i srednjih škola iz Demokratije i ljudskih prava, gdje smo zauzeli drugo mjesto a naša je škola jedna od onih koje su učestvovale u PISA testiranju koje se provodi u cijelom svijetu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli rad naše ustanove na bilo koji način", kazao je naš direktor.
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387 35 597 067
mss.sapna@yahoo.com