U sklopu edukacije profesora u oblasti projektne nastave u saradnji sa udruženjem MIOS iz Tuzle, profesori MSŠ Sapna su skupa sa učenicima četvrtih razreda realizirali projektnu nastavu na temu Tradicija oteta od zaborava. Učenici su prikupljali stare predmete i podatke o načinu njihovog korištenja, podatke o starim zanatima i običajima oko zasnivanja porodice. Sve te rezultate uobličili su u izložbu koja je upriličena u holu škole u utorak, 19. decembra 2017. godine.

Samu izložbu obogatili su i promocijom knjige Tradicija Bosne i Hercegovine – zanati, autora Mehmeda Pargana. Prisutni posjetioci ove izložbe imali su priliku barem nakratko steći uvid kako se nekada živjelo, radilo, zabavljalo, jer su učenici i demonstrirali neke od starih zanata i običaja, dok su knjigu predstavili profesori Bećirović i Kahrimanović.

Mehmed Pargan je prilikom promocije knjige istakao značaj tradicije za jedan narod i usput savjetovao mlade na koji način da čuvaju i njeguju tradiciju svoga kraja, svoje domovine, gdje god da su u svijetu, jer će ih po tome prepoznavati i zbog toga će ih više cijeniti.Piše: M. Kahrimanović
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387 35 597 067
mss.sapna@yahoo.com