U našoj školi je nizom zanimljivih sadržaja obilježen značajan jubilej - 20. godišnjica samostalnog postojanja i rada Mješovite srednje škole Sapna. Ujedno, današnji dan se obilježava i kao Dan pobjede nad fašizmom.
U okviru sportskih aktivnosti, održane su završne utakmice školskog takmičenja u malom nogometu, koje je počelo 27.aprila. Prvo mjesto su osvojili učenici odjeljenja III1, drugo mjesto zauzeli su učenici odjeljenja II3, a treće mjesto pripalo je učenicima odjeljenja I2.
U holu škole je održana priredba u okviru koje su se predstavili članovi muzičke sekcije i kreativaca. Muzička sekcija u suradnji sa VIS MERAK Sapna se predstavila sa dvije kompozicije. Članovi sekcije kreativci su napisali i izrecitovali prigodan tekst povodom obilježavanja 20.godišnjice škole a nakon toga su premijerno emitovali dokumentarni film pod nazivom 'Škola koja nestaje', koji su sami napisali i snimili. Učenici MSŠ Teočak su bili naši današnji gosti koji su svojim folklornim nastupom obogatili kulturni program priredbe.
Poslije priredbe uslijedila je promocija Monografije Mješovite srednje škole Sapna – dvadeset godina samostalnog rada. Monografija slikovito prikazuje rad škole od njenog početka pa do danas. Autori koji su radili na izradi ove monografije su profesori Senaid Alić, Alida Huskić, Fadil Poljaković, Munir Kahrimanović i Mirzet Bećirović. Recenzenti su bili dr. Jusuf Omerović i dr. Midhat Spahić. Promotori monografije su uporedili uslove rada škole u 2003. godini sa onima u kojima škola radi danas. Spomenuti su najznačajniji rezultati koje je škola ostvarila u proteklom periodu. Rečeno je da se jedna ovakva ustanova gradi decenijama te je izražena želja da MSŠ Sapna doživi i obilježi još puno ovakvih jubileja. Uručene su i zahvalnice Općini Sapna, kao glavnom sponzoru monografije, te recenzentima monografije.
Poslije promocije, gosti i domaćini su nastavili svoje druženje uz ručak koji je organizovan u prostorijama škole.
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
Tuzlanski kanton, Bosna i Hercegovina

+387 35 597 067
mss.sapna@yahoo.com